Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Nvidia θα βγάλει $12 δισ. πουλώντας τσιπ AI στην Κίνα φέτος

Η κατασκευάστρια τσιπ πρόκειται να ξεπεράσει τις πωλήσεις της τοπικής ανταγωνίστριας Huawei στην Κίνα, πουλώντας προϊόντα σχεδιασμένα να μην εμπίπτουν στους εξαγωγικούς περιορισμούς.

Η Nvidia θα βγάλει $12 δισ. πουλώντας τσιπ AI στην Κίνα φέτος

Η Nvidia βρίσκεται σε πορεία πώλησης τσιπ τεχνητής νοημοσύνης αξίας 12 δισ. δολαρίων στην Κίνα φέτος, παρά τους αμερικανικούς εξαγωγικούς ελέγχους που έχουν στραγγαλίσει τις δραστηριότητές της σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές ημιαγωγών στον κόσμο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο όμιλος των 3 δισ. δολαρίων της Silicon Valley θα παραδώσει τους επόμενους μήνες περισσότερα από 1 εκατ. από τα νέα του τσιπ H20, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να μην εμπίπτουν στους αμερικανικούς περιορισμούς για την πώληση επεξεργαστών τεχνητής νοημοσύνης σε κινέζους πελάτες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που αναμένεται να πουλήσει η Huawei από το αντίπαλο προϊόν της, το Ascend 910B, που κατασκευάζεται στην Κίνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της SemiAnalysis, μιας εταιρείας συμβούλων για τσιπ.

Η Nvidia είναι ακόμη μία εταιρεία της Silicon Valley που βρίσκεται μπλεγμένη στις εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου. Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει να ανακόψει τη ροή των ισχυρότερων τσιπ του κόσμου προς την Κίνα, φοβούμενη ότι το Πεκίνο μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία ισχυρότερων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης με στρατιωτικές εφαρμογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v