Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιβάλλει η ΕΕ, συνεχίζεται το παζάρι

Η Κομισιόν κατέληξε ότι οι εταιρίες του κλάδου λαμβάνουν αθέμιτες επιδοτήσεις στην Κίνα. Προσωρινοί οι δασμοί, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο.

Δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιβάλλει η ΕΕ, συνεχίζεται το παζάρι

Σήμερα, εννέα μήνες μετά την έναρξη της έρευνας αυτής κατά των επιδοτήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι επέβαλε προσωρινούς αντισταθμιστικούς δασμούς στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων με συσσωρευτή (BEV) από την Κίνα.

Βάσει της έρευνας, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αξιακή αλυσίδα των BEV στην Κίνα λαμβάνει αθέμιτες επιδοτήσεις , οι οποίες επιφέρουν κίνδυνο οικονομικής ζημίας στους παραγωγούς BEV της ΕΕ . Η έρευνα εξέτασε επίσης τις πιθανές συνέπειες και τον αντίκτυπο των μέτρων αυτών στους εισαγωγείς, τους πελάτες και τους οδηγούς των BEV στην ΕΕ.

Οι διαβουλεύσεις με την κινεζική κυβέρνηση έχουν ενταχθεί τις τελευταίες εβδομάδες, κατόπιν της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις και του Κινέζου Υ πουργού Εμπορίου κ. Wang Wentao. Οι επαφές συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο με σκοπό την λύση της συμβατής με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, η οποία δεν αντιμετωπίζει επαρκώς τις ανησυχίες που διατύπωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων πρέπει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις εντοπισμένες ζημιογόνες μορφές επιδοτήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v