Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική πρόοδος για κατάπαυση του πυρός, λέει το Ισραήλ

«Η απάντηση της Χαμάς στην πρόταση εκεχειρίας είναι εποικοδομητική και ανοίγει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε προς λεπτομερείς διαπραγματεύσεις», τονίζει το Τελ Αβίβ.

Σημαντική πρόοδος για κατάπαυση του πυρός, λέει το Ισραήλ

Ο ιστότοπος Axios επικαλέστηκε έναν Ισραηλινό αξιωματούχο που είπε: «Η απάντηση της Χαμάς στην πρόταση εκεχειρίας είναι εποικοδομητική και ανοίγει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε προς λεπτομερείς διαπραγματεύσεις σχετικά με τα εκκρεμή σημεία και ίσως την επίτευξη συμφωνίας».

Η Χαμάς ανακοίνωσε σε μια σύντομη δήλωση: «Ανταλλάξαμε κάποιες ιδέες με τους αδερφούς μεσολαβητές με στόχο να σταματήσουμε την επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας».

Νωρίτερα, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου αποκάλυψε ότι «οι μεσολαβητές παρουσίασαν στο Ισραήλ την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα», προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ μελετά την απάντηση της Χαμάς και θα στείλει την απάντησή του στους μεσολαβητές».

Αυτό συμβαίνει καθώς ο ισραηλινός πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ η Γάζα βιώνει μια ανθρωπιστική καταστροφή ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, την πολιορκία και την έλλειψη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στις διαπραγματεύσεις, η Χαμάς επιμένει σε συνολική κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v