Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ζαπορίζια

Πάνω από 390 επιθέσεις εξαπέλυσε η Μόσχα μέσα σε 24 ώρες εναντίον 10 κοινοτήτων της περιφέρειας. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.

Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ζαπορίζια

Ρωσικά πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους στην ουκρανική περιφέρεια της Ζαπορίζια, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο περιφερειακός κυβερνήτης Ιβάν Φεντόροφ.

«Ένας άνδρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν από εχθρικούς βομβαρδισμούς» ενώ ένας άλλος άνδρας τραυματίσθηκε, διευκρίνισε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο κυβερνήτης, ο οποίος ανέφερε 391 ρωσικές επιθέσεις εναντίον δέκα κοινοτήτων της περιφέρειας της Ζαπορίζια μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Η περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, την οποία η Ρωσία έχει ανακοινώσει πως έχει προσαρτήσει, γίνεται τακτικά θέατρο πληγμάτων, ένα από τα οποία στα τέλη Ιουνίου στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους ενώ σχεδόν σαράντα τραυματίσθηκαν.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν χθες, Τετάρτη, σε επιδρομή ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο χώρο ενός υποσταθμού του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, ο οποίος έχει καταληφθεί από τη Ρωσία, ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία Rosatom, η οποία καταγγέλλει πολλαπλασιασμό των επιθέσεων.

Μολονότι κατέχει εκτεταμένα τμήματα αυτής της περιφέρειας, ο ρωσικός στρατός δεν την ελέγχει πλήρως. Έχει ήδη επιτεθεί στην Ζαπορίζια και σε γειτονικές πόλεις επανειλημμένα μετά την έναρξη της επίθεσής του στην Ουκρανία το 2022, όμως τις τελευταίες εβδομάδες επικεντρώνεται κυρίως στις προσπάθειές του στο ανατολικό τμήμα της χώρας μάλλον, παρά στο νότιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v