Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή κατά Μπάιντεν ετοιμάζουν Δημοκρατικοί βουλευτές

Oι βουλευτές ανησυχούν ότι αν ο 81χρονος πρόεδρος παραμείνει στην κούρσα οι Ρεπουμπλικανοί θα αποκτήσουν τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επιστολή κατά Μπάιντεν ετοιμάζουν Δημοκρατικοί βουλευτές

Δεκάδες Δημοκρατικοί βουλευτές διερευνούν το ενδεχόμενο να υπογράψουν επιστολή με αίτημα την αποχώρηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των εκλογών, ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος.

Oι βουλευτές ανησυχούν ότι αν ο 81χρονος πρόεδρος παραμείνει στην κούρσα οι Ρεπουμπλικανοί θα αποκτήσουν τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.

Το στέλεχος ανέφερε ότι την επιστολή διακινούν και Δημοκρατικοί οι οποίοι εκλέγονται σε περιφέρειες που στηρίζουν παραδοσιακά Δημοκρατικός, γεγονός που καταδεικνύει την έκταση του πανικού που επικρατεί στο κόμμα. 

Νωρίτερα την Τετάρτη, οι New York Times μετέδωσαν ότι ο Μπάιντεν δήλωσε σε στενό πολιτικό σύμμαχο ότι εξετάζει σενάριο αποχώρησης από την κούρσα.

Ο πρόεδρος κατανοεί ότι οι επόμενες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνέντευξης της Παρασκευής με τον Τζορτζ Στεφανόπουλο στο ABC και των προεκλογικών εμφανίσεων στην Πενσιλβάνια και του Ουισκόνσιν, πρέπει να πάνε καλά, τόνισε ο σύμμαχος.  «Γνωρίζει ότι αν έχει δύο ακόμα εμφανίσεις σαν και αυτή, θα είμαστε σε διαφορετικό σημείο» ώς το τέλος του Σαββατοκύριακου, τόνισε ο σύμμαχος, αναφερόμενος στην απογοητευτική επίδοση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ.

Όπως αναφέρουν οι NYT, η συνομιλία αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι ο πρόεδρος αναλογίζεται σοβαρά το κατά πόσον μπορεί να ανακάμψει μετά το ντιμπέιτ της Πέμπτης, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για το αν μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ και αν θα μπορεί να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα για μια ακόμα τετραετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v