Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας «ψηφίζει» Λεπέν

«Ο λαός της Γαλλίας αναζητά κυρίαρχη εξωτερική πολιτική, που εξυπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα, και ρήξη από τις επιταγές Ουάσιγκτον και Βρυξελλών», αναφέρει ανάρτηση στο Χ, συνοδευόμενη από φωτογραφία της ακροδεξιάς ηγέτιδας.

Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας «ψηφίζει» Λεπέν

Τουίταρε την προτίμησή του για τον νικητή των γαλλικών βουλευτικών εκλογών το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας:

«Ο λαός της Γαλλίας αναζητά κυρίαρχη εξωτερική πολιτική, που εξυπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα, και ρήξη από τις επιταγές της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανάρτηση στο X, συνοδευόμενη από φωτογραφία της Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδας της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης.

«Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορέσουν να αγνοήσουν τέτοιες βαθιές αλλαγές στη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών», προσθέτει η ανάρτηση του αναπληρωτή εκπρόσωπου του υπουργείου Αντρέι Ναστάσιν.

 

Το κόμμα της Λεπέν έχει καλλιεργήσει από καιρό ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία. Εχει επωφεληθεί από δάνειο ρωσικής τράπεζας, ενώ αρνήθηκε να στηρίξει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία, εξηγεί το Politico. Σε πρόσφατο μανιφέστο, το κόμμα πρότεινε στενότερη «συμμαχία» με τη Ρωσία και έξοδο από το ΝΑΤΟ - αλλά στη συνέχεια διέγραψε αυτά τα κεφάλαια από το εν λόγω έγγραφο, καθώς πλησίαζαν οι εκλογές και προέβαλλε η ανάγκη για πιο... στρογγυλές θέσεις, είτε προς άγραν ψήφων από ευρύτερες δεξαμενές είτε ενόψει πιθανών κυβερνητικών ευθυνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v