Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NYT: Eξετάζει σενάριο αποχώρησης ο Μπάιντεν

Το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την κούρσα επανεκλογής φέρεται να εξετάζει για πρώτη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με πηγή των New York Times. Τι είπε σε στενό του σύμμαχο. Διαψεύδει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

NYT: Eξετάζει σενάριο αποχώρησης ο Μπάιντεν

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε σε στενό πολιτικό σύμμαχο ότι γνωρίζει πώς η εκστρατεία του μπορεί να μην μπορεί να σωθεί αν δεν είναι σε θέση να πείσει το κοινό τις ερχόμενες ημέρες ότι είναι κατάλληλος για πρόεδρος, επισημαίνεται σε δημοσίευμα των New York Times.  

Ο πρόεδρος κατανοεί ότι οι επόμενες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνέντευξης της Παρασκευής με τον Τζορτζ Στεφανόπουλο στο ABC και των προεκλογικών εμφανίσεων στην Πενσιλβάνια και του Ουισκόνσιν, πρέπει να πάνε καλά.

«Γνωρίζει ότι αν έχει δύο ακόμα εμφανίσεις σαν και αυτή, θα είμαστε σε διαφορετικό σημείο» ώς το τέλος του Σαββατοκύριακου, τόνισε ο σύμμαχος, αναφερόμενος στην απογοητευτική επίδοση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ.

Όπως αναφέρουν οι NYT, η συνομιλία αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι ο πρόεδρος αναλογίζεται σοβαρά το κατά πόσον μπορεί να ανακάμψει μετά το ντιμπέιτ της Πέμπτης, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για το αν μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ και αν θα μπορεί να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα για μια ακόμα τετραετία.

Κορυφαίος σύμβουλος του Μπάιντεν ανέφερε στους NYT ότι ο πρόεδρος «γνωρίζει πολύ καλά τις πολιτικές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπος».

Ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι το δημοσίευμα των NYT είναι απολύτως ψευδές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v