Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετοχές της Amazon αξίας $5 δισ. πουλά ο Τζεφ Μπέζος

Με την ευκαιρία της μέγιστης τιμής τους όλων των εποχών, ο μεγιστάνας ξεφορτώνεται 25 εκατ. τεμάχια, πλέον των 8,5 δισ. που άντλησε με τον ίδιο τρόπο προ μηνών. Εκτόξευση 32% για τη μετοχή του κολοσσού φέτος, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μετοχές της Amazon αξίας $5 δισ. πουλά ο Τζεφ Μπέζος

Ο Τζεφ Μπέζος αποκάλυψε σχέδιο εκφόρτωσης επιπλέον 25 εκατομμυρίων μετοχών της Amazon.com Inc., αξίας 5 δισ. δολαρίων, τη μέρα που η μετοχή έφτασε σε νέο ρεκόρ. Η ενημέρωση έγινε μετά το κλείσιμο της αγοράς χθες Τρίτη.

Ο Μπέζος πούλησε μετοχές αξίας περίπου 8,5 δισ. δολαρίων σε εννέα ημέρες διαπραγμάτευσης τον Φεβρουάριο - στην πρώτη φορά που διέθεσε μετοχές της εταιρείας από το 2021. Με τις πρόσθετες πωλήσεις, δηλαδή, η αξία των διατιθέμενων μετοχών θα ανέλθει μέχρι στιγμής φέτος σε 13,5 δισ. δολάρια, αναφέρει το Bloomberg.

Ο Μπέζος θα εξακολουθήσει να κατέχει σχεδόν 912 εκατομμύρια μετοχές, ή περίπου το 8,8% της Amazon, μετά τη νέα πώληση. Είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία 221,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη περιουσίας του Bloomberg, και επίσης είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας εξερεύνησης του Διαστήματος Blue Origin και της εφημερίδας Washington Post.

Οι μετοχές της Amazon έκλεισαν την Τρίτη στα 200 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή της το 1997. Η αξία της μετοχής έχει εκτοξευθεί κατά 32% φέτος, με ώθηση από τις προσδοκίες ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας στο cloud θα επωφεληθούν από την ανάπτυξη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Ο 60χρονoς Mπέζος, εξάλλου, ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι μετακομίζει από το Σιάτλ στο Μαϊάμι. Ίσως παίζει ρόλο στην απόφασή του ότι η πολιτεία της Ουάσιγκτον θέσπισε φόρο κεφαλαιακών κερδών 7% το 2022 - κάτι που δεν ισχύει στη Φλόριντα -, επομένως η μετεγκατάστασή του θα του εξοικονομήσει φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v