Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως Κομισιόν για την εξαγορά της ΙΤΑ από τη Lufthansa

Η οριστική συμφωνία θα υπογραφεί μέχρι τον Νοέμβριο. Σε πρώτη φάση η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα εξασφαλίσει το 41% της πρώην Alitalia, με αύξηση κεφαλαίου 325 εκατ. ευρώ. Όροι υπέρ της διαφύλαξης του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Πράσινο φως Κομισιόν για την εξαγορά της ΙΤΑ από τη Lufthansa

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» στην αγορά της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας ΙΤΑ (η οποία δημιουργήθηκε μετά το κλείσιμο της ιστορικής Alitala) από τη Lufthansa.

Στη συμφωνία, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, θα πρέπει να περιέχονται όροι υπέρ της διαφύλαξης του ελεύθερου ανταγωνισμού στην πρόσβαση στο αεροδρόμιο Λινάτε του Μιλάνου, για τις πτήσεις της IΤΑ sτην Ευρώπη και τις αεροπορικές συνδέσεις ανάμεσα στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης και τη Βόρεια Αμερική, με «άνοιγμα» σε νέες πτήσεις άλλων εταιριών.

Η οριστική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο και, σε πρώτη φάση, η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα εξασφαλίσει από το υπουργείο οικονομικών της Ρώμης το 41% της ITA, με αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 325 εκατ. ευρώ. Σε δεύτερη φάση, εντός του 2033, η Lufthansa θα αποκτήσει το 100% των μετοχών του ιταλικού αερομεταφορά, που δημιουργήθηκε το 2020, έναντι 829 εκατ. ευρώ.

«Πρόκειται για μια ιταλική, γερμανική και ευρωπαϊκή επιτυχία, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Oικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι. «H θετική συμφωνία με τη Lufthansa θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τις αεροπορικές συνδέσεις από και προς την Ιταλία και να αναπτύξουμε την οικονομία της χώρας μας. Η Ρώμη θα γίνει το κύριο σημείο αναφοράς για τις αεροπορικές συνδέσεις με την Αμερική και την Αφρική», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v