Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Ο Καναδάς προσχωρεί στο πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη»

Θα συμμετάσχει στον πυλώνα ΙΙ, ο οποίος χρηματοδοτεί συνεργατικά ερευνητικά έργα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Συμφωνία για συμμετοχή επί ίσοις όροις σε κοινοπραξίες με ορισμένους από τους καλύτερους ερευνητικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

ΕΕ: Ο Καναδάς προσχωρεί στο πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη»

Τετάρτη 3/7 στις 18:00 ώρα Ελλάδος, η Ιλιάνα Ιβάνοβα, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, και ο Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν, Καναδός Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας, θα υπογράψουν μια συμφωνία που θα παρέχει σε Καναδούς ερευνητές και οργανισμούς την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Ορίζων Ευρώπη», επί ίσοις όροις με τους ομολόγους τους από την ΕΕ.

Η πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρωθυπουργός του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό (φωτ.) ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύνδεση του Καναδά με τον πυλώνα ΙΙ του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» κατά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Καναδά στις 24 Νοεμβρίου 2023.

Ο Καναδάς θα συμμετάσχει στον πυλώνα ΙΙ του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», ο οποίος χρηματοδοτεί συνεργατικά ερευνητικά έργα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Οι καναδικές οντότητες θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν και να ηγούνται ερευνητικών κοινοπραξιών με ορισμένους από τους καλύτερους ερευνητικούς οργανισμούς παγκοσμίως για την από κοινού αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.

Θα έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούνται απευθείας από το πρόγραμμα, στου οποίου τον προϋπολογισμό ο Καναδάς θα συνεισφέρει οικονομικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v