Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση: Απόσυρση Μπάιντεν θέλει 1 στους 3 Δημοκρατικούς

Η Μισέλ Ομπάμα θα κέρδιζε τον Τραμπ με 50% έναντι 39% σε μια υποθετική μονομαχία μεταξύ των δύο για την προεδρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Χάνουν από τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο οι Χάρις και Νιούσομ.

Δημοσκόπηση: Απόσυρση Μπάιντεν θέλει 1 στους 3 Δημοκρατικούς

Ένας στους τρεις Δημοκρατικούς πιστεύει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρέπει να αποχωρήσει από την κούρσα επανεκλογής μετά το ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με διήμερη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

Ωστόσο, η δημοσκόπηση δείχνει ότι τόσο ο 81χρονος Μπάιντεν όσο και ο 78χρονος Τραμπ διατηρούν τη στήριξη του 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, το οποίο σύμφωνα με το Reuters υποδηλώνει ότι ο Μπάιντεν δεν έχει χάσει έδαφος μετά το ντιμπέιτ. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Μισέλ Ομπάμα θα κέρδιζε τον Τραμπ με 50% έναντι 39% σε μια υποθετική μονομαχία μεταξύ των δύο για την προεδρία. Η Ομπάμα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία. 

Στον αντίποδα, η Καμάλα Χάρις, θα έχανε από τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για μια ποσοστιαία μονάδα,  με την νυν αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να συγκεντρώνει 42% και τον Τραμπ 43%. 

Το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών, ο 52χρονος κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, θα έχανε με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από τον Τραμπ σε σχέση με την Χάρις με βάση τη δημοσκόπηση, με το ποσοστό του στο 39% και του Τραμπ στο 42%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v