Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πικετί: Η δαιμονοποίηση της αριστεράς το μεγάλο λάθος Μακρόν

Η αριστερή ψήφος ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στον Μακρόν το 2017 και το 2022 αλλά αυτός δεν προσπάθησε να συνεργαστεί με αυτούς που τον έκαναν πρόεδρο, τόνισε ο Γάλλος οικονομολόγος.

Πικετί: Η δαιμονοποίηση της αριστεράς το μεγάλο λάθος Μακρόν

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Εμανουέλ Μακρόν ήταν η δαιμονοποίηση της γαλλικής αριστεράς, υποστήριξε στο CNBC ο Γάλλος οικονομολόγος, Τομά Πικετί.

«Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η υφιστάμενη κυβέρνηση προσπάθησε να δαιμονοποιήσει την αριστερά τις τελευταίες εβδομάδες, ημέρες, μήνες, αν και ο Μακρόν δεν θα εκλεγόταν ποτέ χωρίς την αριστερά» τόνισε ο συγγραφέας του βιβλίου «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα».

«Χωρίς την αριστερή ψήφο για τον Μακρόν κατά της Λεπέν το 2022 και το 2017 δεν θα ήταν πρόεδρος και τελικά δεν προσπάθησε ποτέ πραγματικά να κάνει κάτι μαζί με αυτούς που τον έκαναν πρόεδρο» πρόσθεσε.
«Δεν μπορείς να κυβερνήσεις τη χώρα με αυτόν τον τρόπο, με μια τόσο ισχνή εκλογική βάση, για πολύ καιρό» υπογράμμισε ο Πικετί.

«Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα για αυτές τις εκλογές το οποίο ισχύει και για άλλες χώρες. Η ιδέα να βάλεις μαζί την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά και τους νικητές της παγκοσμιοποίησης, για να κυβερνήσουν τη χώρα ενάντια στην αριστερά, ενάντια στη δεξιά, δεν είναι κάτι που μπορεί να δουλέψει για πολύ καιρό» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v