Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιμέτωπες με μπαράζ νομικών προκλήσεων οι βρετανικές εταιρείες ύδρευσης

«Σε αναμμένα κάρβουνα» οι εταιρείες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, πως τόσο απλοί ιδιώτες, όσο και ιδιοκτήτες γης, μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση για τα λύματα που οι επιχειρήσεις ύδρευσης απελευθέρωσαν στις πλωτές οδούς της χώρας.

Αντιμέτωπες με μπαράζ νομικών προκλήσεων οι βρετανικές εταιρείες ύδρευσης

Οι εταιρείες ύδρευσης στη Βρετανία πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωπες με μια σειρά από νομικές προκλήσεις, αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε με νόμο-ορόσημο, πως τόσο απλοί ιδιώτες, όσο και ιδιοκτήτες γης, μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση για τα λύματα που οι εταιρείες απελευθέρωσαν στις πλωτές οδούς της χώρας, απειλώντας την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό οι Financial Times μεταδίδουν, ότι η United Utilities είχε υποστηρίξει πως οι ιδιοκτήτες του καναλιού του Μάντσεστερ δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν αποζημίωση για την ρίψη μη επεξεργασμένων και βρώμικων υδάτων στην περιοχή.

Το επιχείρημα αυτό, η αλυσίδα εταιρειών ύδρευσης είχε στηρίξει στο γεγονός πως ο νόμος του 1991 για τη βιομηχανία νερού, που ιδιωτικοποίησε τον τομέα, διευκρίνιζε ότι μόνο οι ρυθμιστικές αρχές μπορούσαν να παρέμβουν επί του θέματος.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα για το αντίθετο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v