Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deal-μαμούθ 24 δισ. δολ. της Airbus με την Cebu Air

Η Boeing χάνει την παραγγελία υπό τη σκιά της δικαστικής υπόθεση με την έκρηξη του πάνελ της πόρτας και ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους των Φιλιππίνων παραμένει στην Airbus. Η παραγγελία 150 τζετ είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας.

Deal-μαμούθ 24 δισ. δολ. της Airbus με την Cebu Air

Η Cebu Pacific Air κατέληξε σε μια προκαταρκτική συμφωνία για την αγορά 152 αεροσκαφών single-aisle jets από την Airbus SE σε μια συμφωνία αξίας 24 δισ. δολ., ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η παραγγελία από τον αερομεταφορέα χαμηλού κόστους των Φιλιππίνων θα είναι η μεγαλύτερη αγορά τζετ στην ιστορία της χώρας, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Cebu Pacific Air θα αγοράσει 102 αεροσκάφη A321neo με option για άλλα 50 αεροπλάνα της Airbus.

Η Boeing χάνει την παραγγελία υπό τη σκιά της δικαστικής υπόθεση με την έκρηξη του πάνελ της πόρτας και ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους των Φιλιππίνων παραμένει στην Airbus. 

«Όταν οριστικοποιηθεί, η συμφωνία θα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την τοπική αεροπορική βιομηχανία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάικ Σουκς.

Οι αεροπορικές εταιρείες συχνά κερδίζουν μεγάλες εκπτώσεις σε παραγγελίες αεροσκαφών, επομένως η τελική τιμή που θα πληρώσει η Cebu μπορεί να χαμηλότερη, σχολιάζει το Bloomberg.

Το A321neo είναι το αεροπλάνο με τις περισσότερες πωλήσεις της Airbus και ο κατασκευαστής αεροπλάνων έχει ένα ανεκτέλεστο φορτίο που τρέχει για την επόμενη δεκαετία για αυτό το είδος αεροσκαφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v