Νάγκελ: Η Γερμανία πρέπει να μειώσει φόρους για να τονώσει την ανάπτυξη

Οι επενδυτές αποφεύγουν ολοένα και περισσότερο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η «οποία βρίσκεται αρκετά πίσω σε όρους ανάπτυξης», προειδοποίησε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.

Νάγκελ: Η Γερμανία πρέπει να μειώσει φόρους για να τονώσει την ανάπτυξη
Γιοακίμ Νάγκελ, πρόεδρος της Bundesbank

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να μειώσει τους φόρους και τη γραφειοκρατία για να κάνει πιο ελκυστική τη γερμανική οικονομία στους ξένους επενδυτές. 

Ο Γιοακίμ Νάγκελ δήλωσε σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη ότι οι επενδυτές αποφεύγουν ολοένα και περισσότερο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η «οποία βρίσκεται αρκετά πίσω σε όρους ανάπτυξης». 

Ο πρόεδρος της Bundesbank τόνισε ότι υπάρχουν κάποιες θετικές ενδείξεις για τη γερμανική οικονομία αλλά προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις στους τομείς της ανανεώσιμης ενέργειας οι οποίες θα απαιτήσουν μεγάλες επενδύσεις για να αντιμετωπιστούν. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Νάγκελ επισήμανε ότι η Γερμανία θα χρειαζόταν επενδύσεις περίπου 5 τρισ. ευρώ για να επιτύχει τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας ώς το 2045. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v