Η UniCredit προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της ΕΚΤ

Τη νομιμότητά της εντολής της ΕΚΤ για μείωση των δραστηριοτήτων των ευρωπαϊκών τραπεζών στη Ρωσία αμφισβητεί η ιταλική τράπεζα.

Η UniCredit προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της ΕΚΤ

Η ιταλική τράπεζα UniCredit κινήθηκε νομικά κατά της εντολής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

Η UniCredit, η οποία είναι η δυτική τράπεζα με τη δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση στη Ρωσία, ήταν ένα από τα πολλά τραπεζικά ιδρύματα της ευρωζώνης που έλαβαν επιστολή από την ΕΚΤ τον Μάιο που τους διέταζε να επιταχύνουν τη διαδικασία αποχώρησης από τη χώρα.

Τη Δευτέρα, η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με τη νομιμότητα του αιτήματος της ΕΚΤ.

Πρόσθεσε ότι ζήτησε να μην υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με τα αιτήματα της ΕΚΤ κατά τη διάρκεια της εξέτασης της αίτησής της.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η UniCredit δήλωσε ότι «εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τους όρους με τους οποίους πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτή η μείωση, όπως προβλέπεται στην απόφαση που εξέδωσε η ΕΚΤ, η οποία υπερβαίνει το ισχύον νομικό πλαίσιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v