Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βόρεια Μακεδονία: Νέος ηγέτης στο Σοσιαλιστικό Κόμμα

Μετά τη μεγάλη ήττα στις πρόσφατες εκλογές και την παραίτηση Κοβάτσεφσκι, αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης αναδεικνύεται ο Βένκο Φίλιπτσε, στενός συνεργάτης του Ζόραν Ζάεφ.

Βόρεια Μακεδονία: Νέος ηγέτης στο Σοσιαλιστικό Κόμμα

Ο Βένκο Φίλιπτσε εξελέγη νέος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), στις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Ο Φίλιπτσε επικράτησε με μεγάλη διαφορά των τριών άλλων υποψηφίων για την ηγεσία του SDSM.

O 47χρονος πολιτικός διαδέχεται τον Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ο οποίος παραιτήθηκε στα τέλη Μαΐου αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη δεινή ήττα του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 8 Μαΐου.

Νευροχειρουργός στο επάγγελμα, ο Φίλιπτσε θεωρείται στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου του SDSM Ζόραν Ζάεφ. Το διάστημα 2017-2021 είχε διατελέσει υπουργός Υγείας στην κυβέρνησή του.

To SDSM, μετά την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές, έχει εισέλθει σε βαθιά εσωστρέφεια. Ο νέος αρχηγός του κόμματος στις πρώτες του δηλώσεις υποσχέθηκε ότι θα ενώσει την παράταξη και θα δώσει το παράδειγμα. ενώ και διαβεβαίωσε ότι η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση θα είναι ένα ανοιχτό και σύγχρονο κόμμα, έτοιμο να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες προκλήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v