Στάρμερ: Μάθημα για προοδευτικούς οι γαλλικές εκλογές

«Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις προοδευτικές πολιτικές, αλλά κατανοώντας γιατί οι ψηφοφόροι είναι απογοητευμένοι από την πολιτική, θέτοντας και πάλι την πολιτική στην υπηρεσία των ανθρώπων», δήλωσε ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος.

Στάρμερ: Μάθημα για προοδευτικούς οι γαλλικές εκλογές

Ο επικεφαλής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, φαβορί για να γίνει σε μερικές ημέρες ο επόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι το «μάθημα» από τον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών είναι ότι πρέπει «να απαντήσουμε στις καθημερινές ανησυχίες» των ψηφοφόρων.

«Βλέπουμε τα αποτελέσματα που φθάνουν από τη Γαλλία, αλλά και την κατάσταση σε άλλες χώρες σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Το μάθημα που αντλώ από αυτό είναι ότι οφείλουμε να απαντήσουμε στις καθημερινές ανησυχίες» των ανθρώπων, δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Χίτσιν, στο βόρειο Λονδίνο.

Οι Βρετανοί θα ψηφίσουν την Πέμπτη στις βουλευτικές εκλογές και εδώ και μήνες οι δημοσκοπήσεις δίνουν νικητή με διαφορά το Εργατικό Κόμμα, έπειτα από 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών.

«Οφείλουμε να δείξουμε την Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ότι μόνο οι προοδευτικοί έχουν τις απαντήσεις στις προκλήσεις που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε», επέμεινε ο Κιρ Στάρμερ, πρώην δικηγόρος και από το 2015 βουλευτής, ο οποίος τέθηκε το 2020 επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος.

«Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την υπόθεση των προοδευτικών, αλλά οφείλουμε να το κάνουμε κατανοώντας γιατί (...) οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από την πολιτική, θέτοντας και πάλι την πολιτική στην υπηρεσία των ανθρώπων και συνεχίζοντας να υπερασπιζόμαστε την ιδέα ότι η πολιτική είναι μια δύναμη στην υπηρεσία του καλού», υπογράμμισε επίσης.

Τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας καταγράφηκε άνοδος του κόμματος της Μεταρρύθμισης του Ηνωμένου Βασιλείου (Reform UK), που τάσσεται κατά της μετανάστευσης και των πολιτικών κατά της κλιματικής αλλαγής και του οποίου ηγείται ο πρώην πρωταθλητής του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ. Το κόμμα έρχεται τρίτο στις δημοσκοπήσεις, παίρνοντας ψήφους από τη δεξιά του Συντηρητικού Κόμματος.

Μολονότι είναι το αναμφισβήτητο φαβορί, οι Εργατικοί ανησυχούν μήπως αυτό το μεγάλο υποτιθέμενο προβάδισμά τους κάνει μερικούς ψηφοφόρους να μην πάνε στις κάλπες.

«Η αλλαγή θα έρθει μόνο αν ψηφίσετε γι' αυτή», επέμεινε έτσι σήμερα ο Κιρ Στάρμερ.

Τα τελευταία χιλιόμετρα «είναι πάντα τα πιο δύσκολα», πρόσθεσε εγκωμιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματός του για την έξοδο των δημόσιων υπηρεσιών από την κρίση, ιδιαίτερα στην υγεία και την παιδεία, την ανόρθωση της οικονομίας και «για να τελειώνουμε με το διχασμό» στην κοινωνία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v