Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρία funds διεκδικούν μερίδιο στην Ευρωλίγκα

Η Euroleague Commercial Assets, στην οποία ανήκουν η EuroLeague και το EuroCup, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον επενδυτών. Στοχεύει σε αποτίμηση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε μια πιθανή πώληση.

Τρία funds διεκδικούν μερίδιο στην Ευρωλίγκα

Το ενδιαφέρον ιδιωτικών επενδυτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των EQT, BC Partners και General Atlantic, έχει προσελκύσει η κορυφαία ανδρική διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης Ευρωλίγκα, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Euroleague Commercial Assets (ECA), στην οποία ανήκουν η EuroLeague και το EuroCup, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον επενδυτών για την αγορά μεριδίου της εταιρείας και στοχεύει σε αποτίμηση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε μια πιθανή πώληση, ανέφεραν οι πηγές.

Εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των BC Partners, EQT και General Atlantic, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά μεριδίου τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με δύο από τις πηγές.

Μία από τις πηγές είπε ότι οι προσφορές αφορούν μειοψηφικό ποσοστό και ότι υπάρχουν άλλοι τρεις επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και η ECA μπορεί να αποφασίσει να μην προχωρήσει σε καμία συμφωνία, δήλωσαν οι πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή το θέμα είναι ιδιωτικό.

Η EQT, η BC και η General Atlantic αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις καλαθοσφαίρισης είναι οι τελευταίες από έναν αυξανόμενο αριθμό αθλημάτων που αναζητούν νέες επενδύσεις ως τρόπο άντλησης κεφαλαίων.

Τα αθλήματα προσελκύουν νέους επενδυτές καθώς βλέπουν ευκαιρίες στην αύξηση των δικαιωμάτων των μέσων ενημέρωσης και του μάρκετινγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v