Δεύτερες σκέψεις στις αγορές μετά τον αρχικό ενθουσιασμό

Ανησυχίες για τα δημοσιονομικά. Ο χρηματιστηριακός δείκτης CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,5% αφού κέρδισε έως και 2,8% στα πρώτα λεπτά της διαπραγμάτευσης. Τα δεκαετή γαλλικά κρατικά ομόλογα υποχωρούν, με τα επιτόκια να αυξάνονται κατά 3 μονάδες βάσης.

Δεύτερες σκέψεις στις αγορές μετά τον αρχικό ενθουσιασμό

Eπανέρχονται οι ανησυχίες στους επενδυτές και μαζεύονται οι αγορές. Φοβούνται ότι μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Εθνικού Συναγερμού ή του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου θα ακολουθήσει μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική που θα οδηγήσει σε διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

"Για μένα εξακολουθεί να ισχύει το wait-and-see", δήλωσε ο Vincent Juvyns, στρατηγικός αναλυτής της παγκόσμιας αγοράς στην JPMorgan Asset Management. "Πρέπει να πω ότι είμαι λίγο έκπληκτος από την αντίδραση της αγοράς. Νομίζω ότι είναι σαφώς πρόωρη, δεδομένης της χαμηλής ορατότητας για την ερχόμενη εβδομάδα. Οι δημοσιονομικές πολιτικές και των δύο στρατοπέδων είναι αποδιοργανωτικές για τη γαλλική οικονομία και τις προοπτικές του γαλλικού χρέους".

Ο χρηματιστηριακός δείκτης CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,5% αφού κέρδισε έως και 2,8% στα πρώτα λεπτά της διαπραγμάτευσης. Τα δεκαετή κρατικά ομόλογα υποχωρούν, με τα επιτόκια να αυξάνονται κατά 3 μονάδες βάσης. Παρ' όλα αυτά, η διαφορά απόδοσης έναντι συγκρίσιμων γερμανικών τίτλων περιορίστηκε έως και κατά επτά μονάδες βάσης -κόβοντας μια αύξηση άνω των 30 μονάδων βάσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες- καθώς οι συναλλασσόμενοι αποχώρησαν από τους τίτλους-καταφύγια.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο, έως και 0,6% στα 1,0776 δολάρια, αν και εξακολουθούσε να παραμένει 0,5% ασθενέστερο από το σημείο όπου βρισκόταν πριν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκηρύξει την πρόωρη ψηφοφορία στις αρχές Ιουνίου.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v