Πιο βαθιά η πτώση των εργοστασίων στην ευρωζώνη

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που καταρτίζεται από την S&P Global, υποχώρησε στο 45,8 τον Ιούνιο από 47,3 τον Μάιο. Είναι σε ύφεση εδώ και δύο χρόνια.

Πιο βαθιά η πτώση των εργοστασίων στην ευρωζώνη

Η μεταποιητική δραστηριότητα σε ολόκληρη την ευρωζώνη πήρε στροφή προς το χειρότερο τον περασμένο μήνα, καθώς η ζήτηση μειώθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό, παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια μείωσαν τις τιμές τους, όπως έδειξε έρευνα.

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που καταρτίζεται από την S&P Global, υποχώρησε στο 45,8 τον Ιούνιο από 47,3 τον Μάιο, λίγο υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση για 45,6. Βρίσκεται κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση εδώ και δύο χρόνια.

Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί έναν σύνθετο δείκτη PMI που αναμένεται την Τετάρτη και θεωρείται καλός δείκτης της οικονομικής υγείας, υποχώρησε από το 49,3 του Μαΐου σε χαμηλό έξι μηνών στο 46,1, αν και λίγο πριν από την προκαταρκτική εκτίμηση 46,0.

"Οι δείκτες PMI για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, εκτός από την Ιταλία, επιδεινώθηκαν τον Ιούνιο. Ωστόσο, τείνουμε να το θεωρήσουμε αυτό περισσότερο ως μια προσωρινή παρέκκλιση παρά ως ένδειξη παρατεταμένης ύφεσης", δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Hamburg Commercial Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v