Μπαρντελά (Ακροδεξιά): Υπαρξιακός κίνδυνος για το έθνος η Αριστερά

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της ακροδεξιάς στη Γαλλία μιλώντας μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών δεν μπήκε στον κόπο να επικρίνει το στρατόπεδο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, το οποίο δεν θεωρεί πλέον απειλή.

Μπαρντελά (Ακροδεξιά): Υπαρξιακός κίνδυνος για το έθνος η Αριστερά

Ο Τζόρνταν Μπαρντελά θεωρεί ότι η αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου είναι ο Νο 1 αντίπαλός του.

Σε μια ομιλία μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών δεν μπήκε στον κόπο να επικρίνει το στρατόπεδο του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, το οποίο δεν θεωρεί πλέον απειλή.

«Το προεδρικό στρατόπεδο, που αποκηρύχθηκε και πάλι σε μεγάλο βαθμό σήμερα, δεν είναι πλέον σε θέση να κερδίσει», είπε στους δημοσιογράφους ο ακροδεξιός πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης και υποψήφιος πρωθυπουργός σε μια σύντομη ομιλία που επικεντρώθηκε αποκλειστικά στην επίθεση στην αριστερή συμμαχία.

Ο Μπαρντελά είπε ότι το Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα είναι «ένας υπαρξιακός κίνδυνος για το έθνος μας» και το κατηγόρησε ότι θέλει να αφοπλίσει την αστυνομία και να ανοίξει τα γαλλικά σύνορα στους μετανάστες.

Ο Μπαρντελά υποσχέθηκε ότι θα «σεβαστεί» τις εξουσίες του Γάλλου προέδρου εάν επρόκειτο να υπηρετήσει ως πρωθυπουργός, αλλά τόνισε επίσης ότι θα είναι «αδιάλλακτος» όταν πρόκειται για την εφαρμογή των προτεραιοτήτων του κόμματός του.

«Ήρθε η ώρα να δώσουμε εξουσία σε ηγέτες που σας καταλαβαίνουν, που νοιάζονται για εσάς», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v