Χαμάς: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες με το Ισραήλ για κατάπαυση πυρός

«Παραμένουμε θετικοί σε κάθε πρόταση που εξασφαλίζει μόνιμη κατάπαυση πυρός, πλήρη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα της Γάζας και σοβαρή συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων», δήλωσε ο Οσάμα Χαμντάν. «Κατηγορώ» σε ΗΠΑ.

Χαμάς: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες με το Ισραήλ για κατάπαυση πυρός

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν δήλωσε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ αναφορικά με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας που μαίνεται εδώ και οκτώ μήνες.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα παραμένει έτοιμο να «αντιμετωπίσει θετικά» οποιαδήποτε πρόταση κατάπαυσης του πυρός που θα τερματίζει τον πόλεμο, είπε ο Χαμντάν σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό.

Οι προσπάθειες αραβικών χωρών, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, για διαμεσολάβηση μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών δεν έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στην επίτευξη εκεχειρίας. Η Χαμάς τονίζει ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ το Ισραήλ διαμηνύει ότι θα δεχτεί μόνο προσωρινές παύσεις εχθροπραξιών, μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς.

Ο Χαμντάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για άσκηση πίεσης στη Χαμάς να αποδεχθεί τους όρους του Ισραήλ.

«Για ακόμη μια φορά, η Χαμάς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει θετικά κάθε πρόταση που θα εξασφαλίζει μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας και σοβαρή συμφωνία ανταλλαγής», τόνισε ο Χαμντάν, αναφερόμενος σε πιθανή ανταλλαγή ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με Παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v