Επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στο Βελιγράδι, νεκρός ο δράστης

Σέρβος προσήλυτος μουσουλμάνος επιτέθηκε με τόξο σε αστυνομικό που εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης της πρεσβείας, και ο οποίος αντέδρασε πυροβολώντας και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στο Βελιγράδι, νεκρός ο δράστης

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς την επίθεση κατά του αστυνομικού φρουρού μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι.

«Υπάρχουν ενδείξεις που μαρτυρούν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το κίνημα των μουσουλμάνων Οαχαβιτών», δήλωσε ο Ντάτσιτς κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο τραυματίας αστυνομικός. Ανέφερε επίσης ότι οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός ύποπτου ατόμου που βρισκόταν κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ τη στιγμή της επίθεσης.

Σήμερα το πρωί δέχθηκε επίθεση με τόξο αστυνομικός που εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης της πρεσβείας του Ισραήλ στο Βελιγράδι.

Το βέλος που εκτοξεύτηκε πέτυχε στον τράχηλο τον αστυνομικό, ο οποίος αντέδρασε πυροβολώντας και τραυματίζοντας θανάσιμα τον δράστη της επίθεσης.

Ο τραυματίας αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να του αφαιρεθεί το βέλος από τον τράχηλο και νοσηλεύεται στην εντατική.

Ο δράστης της επίθεσης ήταν είναι νεαρός Σέρβος ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ. «Πρόκειται για τον Μίλος Ζούγιοβιτς, εικοσιπέντε ετών, προσήλυτο από την πόλη Μλαντένοβατς, φέρει το θρησκευτικό όνομα Σαλαχουντίν και πρόσφατα μετακόμισε για να ζήσει στην πόλη Νόβι Πάζαρ», ανέφερε ο Ντάτσιτς. Σημειώνεται ότι στο Νόβι Πάζαρ και γενικότερα στην περιφέρεια Σαντζάκ η πλειονότητα του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξάγει έρευνες και στην πόλη καταγωγής του δράστη, αλλά και στον τόπο κατοικίας του για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται περισσότερα άτομα στην τρομοκρατική επίθεση, όπως τη χαρακτηρίζουν οι σερβικές αρχές.

Τη στιγμή της επίθεσης κανένας από το διπλωματικό προσωπικό της πρεσβείας δεν βρισκόταν εντός του κτιρίου της πρεσβείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v