Μπάιντεν: Σκοπεύω να κερδίσω τις εκλογές

Ξέρω ότι δεν είμαι νέος αλλά πιστεύω ολόψυχα ότι μπορώ να κάνω αυτή την δουλειά, διαμήνυσε ο Μπάιντεν σε προεκλογική εκδήλωση. Δεσμεύσεις του επιτελείου του ότι θα παραμείνει στην κούρσα καθώς αυξάνονται οι πιέσεις για επιλογή νέου υποψηφίου. Στήριξη από Ομπάμα.

Μπάιντεν: Σκοπεύω να κερδίσω τις εκλογές

Η ομάδα του Τζο Μπάιντεν τόνισε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα παραμείνει στην κούρσα της επανεκλογής παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις των Δημοκρατικών να αποχωρήσει μετά την καταστροφική εμφάνιση στην τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας είπε ότι ο Μπάιντεν εξακολουθεί να είναι προσηλωμένος στη δεύτερη τηλεμαχία με τον Τραμπ στις 10 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες αφότου η παραπαίουσα εμφάνιση του 81χρονου προέδρου την Πέμπτη αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την ηλικία και την καταλληλότητά του για το αξίωμα.

Λίγη ώρα αργότερα ο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα σε προεκλογική εκδήλωση στο Βόρεια Καρολίνα ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης. «Σκοπεύω να κερδίσω αυτές τις εκλογές» τόνισε. «Όταν πέφτεις κάτω ξανασηκώνεσαι» πρόσθεσε. 

«Ξέρω ότι δεν είμαι νέος» παραδέχθηκε. «Δεν περπατάω τόσο εύκολα όπως παλιά, δεν μιλάω με τον ίδιο ειρμό όπως παλιά, δεν είμαι τόσο καλός στις τηλεμαχίες όπως παλιά» ανέφερε ο Μπάιντεν καθώς το πλήθος φώναζε «τέσσερα ακόμα χρόνια».

«Δεν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα αν δεν πίστευα ολόψυχα ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά. Το διακύβευμα είναι μεγάλο» υπογράμμισε. 

Ωστόσο, βετεράνος Δημοκρατικός δήλωσε ότι στο κόμμα αρχίζει να επικρατεί πανικός καθώς συμπεραίνουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα δυσκολευτεί να νικήσει τον Τραμπ.

«Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να ήταν πιο καταστροφικό ήταν αν είχε πέσει από τη σκηνή. Μεγάλοι δωρητές λένε ότι πρέπει να φύγει» είπε. «Αν ο Μπάιντεν παραμείνει, θα βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί μέχρι τον Νοέμβριο» πρόσθεσε.

Κορυφαίοι Δημοκρατικοί νομοθέτες, δωρητές και στελέχη του κόμματος πανικοβλήθηκαν παρακολουθώντας τον Μπάιντεν να χάνει συχνά τα λόγια του στην τηλεμαχία, να δίνει περίεργες απαντήσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις να δείχνει να χάνει τον ειρμό της σκέψης του. 

Το ντιμπέιτ αντιμετωπιζόταν ως καλή ευκαιρία να καθησυχάσει ο Μπάιντεν τις ανησυχίες για την ηλικία του.

Την Παρασκευή, το RealClearPolitics ανέβασε τις πιθανότητες νίκης του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στο 54,8%, έναντι 19,2% για τον Μπάιντεν.

Τοποθέτησε επίσης τις πιθανότητες νίκης για τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ στο 10,8% και για την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις στο 4,5%.

Ο βετεράνος Δημοκρατικός είπε ότι ο ευκολότερος δρόμος για το κόμμα θα ήταν εάν η σύζυγος του Μπάιντεν, Τζιλ, ή ο στενός κύκλος του, τον έπειθε να εγκαταλείψει.

Εάν αυτό δεν φέρει αποτέλεσμα, οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ή ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η Χίλαρι Κλίντον, η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, θα πείσουν τον Μπάιντεν κατ' ιδίαν.

Ο ίδιος είπε ότι ορισμένοι Δημοκρατικοί έχουν αρχίσει ήδη μηνύματα σε ανθρώπους κοντά στους Ομπάμα και τους Κλίντον για να πείσουν τους Δημοκρατικούς να τον προτρέψουν να παραιτηθεί.

Στήριξη από Ομπάμα

Με παρέμβαση του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει τον Τζο Μπάιντεν καθώς αυξάνονται οι πιέσεις στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών για επιλογή άλλου υποψηφίου. 

«Ένα κακό ντιμπέιτ μπορεί να συμβεί, πιστέψτε με, το ξέρω. Αλλά οι εκλογές αυτές εξακολουθούν να αποτελούν μια επιλογή μεταξύ κάποιου που παλεύει για τους απλούς ανθρώπους όλη του τη ζωή και κάποιου που ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του. Μεταξύ κάποιου που λέει την αλήθεια. Που γνωρίζει τι είναι σωστό και τι λάθος και μιλάει στον αμερικανικό λαό στα ίσια - και κάποιου που λέει ψέματα προς όφελός του. Η χθεσινή βραδιά δεν το άλλαξε αυτό και για αυτό τον λόγο διακυβεύονται τόσα πολλά τον Νοέμβριο» έγραψε στο Twitter ο Ομπάμα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v