Ο Πούτιν ροχάλιζε ενώ ο Μπάιντεν ρεζιλευόταν

Αν και αναφέρθηκαν πάνω από 20 φορές στη Ρωσία και τον πρόεδρό της οι δύο υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία Μπάιντεν-Τραμπ, ο ίδιος ο Πούτιν δεν έχασε τον ύπνο του. «Εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε ξένες εκλογές». Τι μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Πούτιν ροχάλιζε ενώ ο Μπάιντεν ρεζιλευόταν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προτίμησε τον υπνάκο του παρά να παρακολουθήσει το ντιμπέιτ Μπάιντεν-Τραμπ, που εξάλλου διεξήχθη χαράματα, ώρα Μόσχας.

«Τι περιμένατε; Να βάλει ξυπνητήρι για να παρακολουθήσει μια συζήτηση που δεν μας αφορά;», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Δεν είναι μείζον γεγονός για μας».

Η συζήτηση ξεκίνησε στις 9 μ.μ. στην Ατλάντα, δηλαδή στις 4 το πρωί στη Μόσχα. Η απογοητευτική επίδοση Μπάιντεν ανησύχησε τους συμμάχους και πυροδότησε εκκλήσεις από τους Δημοκρατικούς να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε, χωρίς ειρωνεία, ότι η Ρωσία «δεν έχει παρέμβει ποτέ σε προεκλογικές εκστρατείες» και «δεν έχει καμία πρόθεση» να σχολιάσει την τηλεμαχία. Η Μόσχα έχει κατηγορηθεί από πολλές δυτικές χώρες ότι έχει αναμιχθεί σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις σε δημοκρατικές χώρες τα τελευταία χρόνια.

Αν και η ηγεσία του Κρεμλίνου επιμένει ότι σφυρίζει αδιάφορα, κρατικά μέσα ενημέρωσης εστίασαν στις δηλώσεις των δύο υποψήφιων προέδρων για τη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, μεταδίδει το Politico.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μέτρησε ότι οι δύο υποψήφιοι ανέφεραν το όνομα «Βλαντιμίρ Πούτιν» επτά φορές και τη λέξη «Ρωσία» 16 φορές ο Τραμπ και καμία ο Μπάιντεν.

Τα ρωσικά ΜΜΕ επέμειναν επίσης στα σχόλια του Μπάιντεν ότι το Κρεμλίνο δεν θα περιοριστεί στην κατάκτηση της Ουκρανίας και στην άποψή του ότι θέλει να «αποκαταστήσει τη Σοβιετική Αυτοκρατορία», ενώ χαρακτήρισε τον Πούτιν ως «εγκληματία πολέμου».

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η Μόσχα θα προτιμούσε μια προεδρία Τραμπ – ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει απειλήσει να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ ενώ είναι επιφυλακτικός απέναντι στην αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία – η ρωσική κάλυψη γενικά διατήρησε ουδέτερο τόνο απέναντί του, ενώ ήταν λιγότερο φιλική απέναντι στον νυν πρόεδρο.

«Ο Μπάιντεν μπέρδευε τα λόγια του και τραύλιζε», αποφάνθηκε το RIA, αφήνοντας τον Τραμπ έξω από το στόχαστρο.

Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν επίσης τη δήλωση Τραμπ ότι «η Ουκρανία δεν κερδίζει αυτόν τον πόλεμο» και έχει μεγάλες απώλειες εξαιτίας του Μπάιντεν «και των ανόητων αποφάσεών του».

Απ' την άλλη, δεν θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει ενθουσιασμός για τον Τραμπ. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Τραμπ» για τη λύση του Ουκρανικού, είπε ο τηλεσχολιαστής Σπυρίδων Κιλινκάροφ, φιλορώσος πρώην βουλευτής της Ουκρανίας.

«Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για αλλαγή πολιτικής ως αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ», πρόσθεσε. «Όλοι θέλουν αν όχι ήττα της Ρωσίας, σίγουρα έκβαση σε βάρος της Ρωσίας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v