Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γουόρεν Μπάφετ: Δωρεά-μαμούθ $5,3 δισ. σε πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Η μεγαλύτερη ετήσια δωρεά του υπέργηρου βαθύπλουτου της Berkshire Hathaway. Αποδέκτες το ίδρυμα Γκέιτς και τα ιδρύματα μελών της οικογένειάς του. Του μένουν άλλα 134 δισ. να δωρίσει, όπως έχει εξαγγείλει.

Γουόρεν Μπάφετ: Δωρεά-μαμούθ $5,3 δισ. σε πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Υπερ-πακέτο μετοχών της Berkshire Hathaway, αξίας 5,3 δισ. δολαρίων, δώρισε σε πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα ο Γουόρεν Μπάφετ, στη μεγαλύτερη ετήσια δωρεά από το 2006, όταν τις ξεκίνησε σε τακτική βάση, μεταδίδει το Reuters.

Η ετήσια δωρεά που ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή αποτελείται από περίπου 13 εκατομμύρια μετοχές Κατηγορίας Β της Berkshire.

Ο Μπάφετ δωρίζει 9,93 εκατ. μετοχές στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Επίσης δωρίζει 993.035 εκατομμύρια μετοχές στο Ίδρυμα Susan Thompson Buffett, που πήρε το όνομα της εκλιπούσας πρώτης συζύγου του, και 695.122 μετοχές σε καθεμία από τις τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις με επικεφαλής τα παιδιά του, Χάουαρντ, Σούζαν και Πίτερ: δηλαδή στο Howard G. Buffett Foundation, το Sherwood Foundation και το NoVo Foundation.

Ο 93χρονος Μπάφετ σχεδιάζει να χαρίσει περισσότερο από το 99% της περιουσίας που έχτισε στην Berkshire, με έδρα την Ομάχα της Νεμπράσκα, τον όμιλο που διευθύνει από το 1965.

Παρότι έχει παραχωρήσει περισσότερες από τις μισές μετοχές του στην Berkshire, εξακολουθεί να έχει 134,3 δισ. δολάρια, κατέχοντας τον τίτλο του όγδοου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v