Βουτιά 12% για τις μετοχές της Nike

Τα έσοδα της Nike ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες το περασμένο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις της Converse μειώθηκαν κατά 18%.

Βουτιά 12% για τις μετοχές της Nike

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Nike στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall, καθώς η εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών παπουτσιών και αθλητικών ειδών ανέφερε ότι υποβαθμίζει τις προοπτικές της.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη ότι αναμένει πτώση των εσόδων κατά 10% στο τρέχον τρίμηνο και ότι τα έσοδα του τρέχοντος οικονομικού έτους θα μειωθούν κατά ένα μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό.

Τα έσοδα της Nike ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες το περασμένο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις της Converse μειώθηκαν κατά 18%, αλλά τα κέρδη της εταιρείας ύψους 99 σεντς ανά μετοχή ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών κατά σχεδόν 20%. Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,7%, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 48%.

Οι μετοχές της Nike υποχώρησαν περισσότερο από 10% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Πέμπτης.

"Λαμβάνουμε μέτρα για να επανατοποθετήσουμε τη Nike ώστε να είναι πιο ανταγωνιστική και να προωθήσουμε τη βιώσιμη, κερδοφόρα μακροπρόθεσμη ανάπτυξη", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Matthew Friend.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v