Ξοδεύουν οι Βρετανοί και τρέχει πιο γρήγορα η οικονομία

Το ΑΕΠ διευρύνθηκε 0,7% το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, αναβαθμίζοντας την προηγούμενη εκτίμησή της για ανάπτυξη 0,6%. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι δεν ανέμεναν καμία αναθεώρηση.

Ξοδεύουν οι Βρετανοί και τρέχει πιο γρήγορα η οικονομία

Η οικονομία της Βρετανίας βγήκε από την ύφεση με την ισχυρότερη ανάπτυξη των τελευταίων δύο και πλέον ετών και ταχύτερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, με τις υπηρεσίες και τις καταναλωτικές δαπάνες να είναι πιο ισχυρές από ό,τι αναμενόταν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν διευρύνθηκε κατά 0,7% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, αναβαθμίζοντας την προηγούμενη εκτίμησή της για ανάπτυξη 0,6%. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι δεν ανέμεναν καμία αναθεώρηση.

Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν το επιχείρημα του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα μετά από μια ήπια ύφεση πέρυσι. Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει σταθερή ανάπτυξη για το υπόλοιπο του έτους, καθώς οι καταναλωτές επωφελούνται από την αύξηση των μισθών και τη χαλάρωση της συμπίεσης του κόστους ζωής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v