Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Προβληματική μια παρέμβαση ΕΚΤ για τα γαλλικά ομόλογα

Αρνητικός στο ενδεχόμενο παρέμβασης της ΕΚΤ για τη στήριξη των γαλλικών ομολόγων εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Κρίστιαν Λίντνερ.

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Προβληματική μια παρέμβαση ΕΚΤ για τα γαλλικά ομόλογα
O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι μπορεί να είναι παράνομο να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αν οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία προκαλέσουν selloff στα γαλλικά κρατικά ομόλογα. 

«Μια ισχυρή παρέμβαση από την ΕΚΤ θα προκαλούσε κάποια οικονομικά και συνταγματικά ζητήματα» ανέφερε ο Λίντνερ την Πέμπτη όταν ρωτήθηκε για ένα τέτοιο σενάριο σε συνέδριο του ινστιτούτου Ifo στο Μόναχο. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε εργαλεία τα οποία διαθέτει η κεντρική τράπεζα μέσω του Μηχανισμού Προστασίας Μετάδοσης (TPI), τα «οποία μέχρι τώρα υπάρχουν μόνο ως ανακοινώσεις τύπου». 

Η χρήση τους «θα έβαζε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη δοκιμασία να εξετάσει αν όλα αυτά ευθυγραμμίζονται με τις ευρωπαϊκές συνθήκες» πρόσθεσε. «Για αυτό δεν το θέλω αυτό» υπογράμμισε. 

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας εργάζεται εντατικά στην κατάρτιση του σχεδίου του προϋπολογισμού για το 2025. Ο Λίντνερ υπογράμμισε ότι η Γερμανία πρέπει να παραμείνει πυλώνας δημοσιονομικής σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v