Κάτω του στόχου η κερδοφορία της H&M

Η αλυσίδα απέδωσε τη μείωση των πωλήσεων στις καιρικές συνθήκες, ωστόσο αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό.

Κάτω του στόχου η κερδοφορία της H&M

Η Hennes & Mauritz AB ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο και δήλωσε ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν στις αρχές Ιουνίου καθώς ο κακός καιρός κράτησε τους καταναλωτές στο σπίτι.

Τα λειτουργικά κέρδη ήταν 7,1 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (670 εκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο έως τον Μάιο, ανακοίνωσε η H&M. Το ποσό είναι μικρότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών για 7,4 δισεκατομμύρια κορώνες. Το λειτουργικό περιθώριο ήταν 11,9%, κάτω από τις εκτιμήσεις.

Οι πωλήσεις τον Ιούνιο μειώθηκαν περίπου 6% σε τοπικά νομίσματα σε σύγκριση με πέρυσι, είπε η H&M, κατηγορώντας τις κακές καιρικές συνθήκες σε πολλές από τις μεγάλες αγορές της. Οι πωλήσεις ανέκαμψαν καθώς ο καιρός βελτιώθηκε στο τέλος του μήνα, ανέφερε. Νωρίτερα τον Ιούνιο, η ανταγωνίστρια Inditex, ιδιοκτήτης της Zara, δήλωσε ότι σημείωσε αύξηση πωλήσεων 12%.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Daniel Erver, ο οποίος ανέλαβε μετά την αιφνίδια παραίτηση της Helena Helmersson τον Ιανουάριο, βρίσκεται υπό πίεση να επιταχύνει την ανάκαμψη της H&M. Η εταιρεία αντιμετωπίζει εντεινόμενο ανταγωνισμό από τη Zara και από νέους παίκτες όπως η κινεζική Shein, σημειώνει το Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v