Γαλλία-εκλογές: Πολιτιστική μάχη κατά ισλαμισμού υπόσχεται ο Μπαρντελά

Δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει το πολιτικό βάρος της εκλογικής του νίκης για να μειώσει τις συνεισφορές της Γαλλίας στον προϋπολογισμό της ΕΕ κατά 2 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε ότι η χώρα θέλει να ξεφύγει από τον επτάχρονο Μακρονισμό.

Γαλλία-εκλογές: Πολιτιστική μάχη κατά ισλαμισμού υπόσχεται ο Μπαρντελά

Ο Ζορντάν Μπαρντελά (φωτογραφία), ο υποψήφιος της ακροδεξιάς για την πρωθυπουργία της Γαλλίας, δεσμεύτηκε να δώσει μια "πολιτιστική μάχη" κατά του ισλαμισμού και να εξασφαλίσει μια έκπτωση στον προϋπολογισμό της ΕΕ, ενώ υποσχέθηκε "πολύ ρεαλισμό" για την οικονομία, αν το κόμμα του κερδίσει τις πρόωρες εκλογές.

Ο 28χρονος επικεφαλής του κόμματος Εθνικός Συναγερμός δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι είναι βέβαιος ότι θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές, γεγονός που θα αναγκάσει τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε μια "συγκατοίκηση", ή κυβέρνηση διαμοιρασμού της εξουσίας, με έναν δυνητικά ανταγωνιστικό ομόλογό του.

"Νομίζω ότι οι Γάλλοι είναι έτοιμοι για αλλαγή", δήλωσε ο Μπαρντελά, προσθέτοντας ότι η χώρα θέλει να "ξεφύγει από τον επτάχρονο Μακρονισμό, ο οποίος ήταν βάναυσος στη μέθοδο διακυβέρνησης". Δεσμεύτηκε επίσης να χρησιμοποιήσει το πολιτικό "βάρος" της εκλογικής του νίκης για να μειώσει τις συνεισφορές της Γαλλίας στον προϋπολογισμό της ΕΕ κατά 2 δισ. ευρώ. "Θέλω να πάρω μια έκπτωση", δήλωσε.

Με επικεφαλής την Μαρίν Λεπέν, ο Εθνικός Συναγερμός και οι δεξιοί σύμμαχοί τους προηγούνται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό 36% ενόψει των εκλογών δύο γύρων στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, σύμφωνα με την Ifop. Η αριστερή συμμαχία Λαϊκό Μέτωπο βρίσκεται στο 28,5% και η ομάδα του Μακρόν στο 21%.

Οι δημοσκόποι λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν ακριβείς προβλέψεις για τις έδρες της 577μελούς Βουλής. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ένα κοινοβούλιο μειοψηφίας, αλλά ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Εθνικός Συναγερμός βρίσκεται κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία των 289 βουλευτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v