Αποτυχημένη εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου από τη Β. Κορέα

Η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να χρησιμοποίησε υπερηχητικό πύραυλο σε μια αποτυχημένη εκτόξευση, σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό στρατό. Ν. Κορέα, ΗΠΑ και Ιαπωνία καταδίκασαν την εκτόξευση.

Αποτυχημένη εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου από τη Β. Κορέα

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου ανοικτά των ανατολικών ακτών της, ο οποίος φαίνεται πως ήταν υπερηχητικός, αλλά εξερράγη στον αέρα, δήλωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από σημείο κοντά στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας. Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι ο πύραυλος πέταξε σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων (62 μιλίων) και εμβέλεια μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία και καταδίκασαν την εκτόξευση ως παραβίαση πολλαπλών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σοβαρή απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και πέραν αυτής.

Η Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ εξέδωσε επίσης καταδικαστική ανακοίνωση και κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να απέχει από περαιτέρω παράνομες και αποσταθεροποιητικές πράξεις.

«Ενώ έχουμε εκτιμήσει ότι το γεγονός αυτό δεν αποτελεί άμεση απειλή για το προσωπικό ή το έδαφος των ΗΠΑ ή για τους συμμάχους μας, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα έγινε στις 30 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v