Προειδοποίηση κατά εκλογής Τραμπ από 16 νομπελίστες οικονομολόγους

Η οικονομική ατζέντα του Τζο Μπάιντεν είναι κατά πολύ ανώτερη από αυτήν του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζουν σε επιστολή τους οι οικονομολόγοι. Ανησυχία για αναζοπύρωση του πληθωρισμού.

Προειδοποίηση κατά εκλογής Τραμπ από 16 νομπελίστες οικονομολόγους

Επιστολή με την οποία προειδοποιούν ότι τα οικονομικά σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ θα αναζοπύρωναν τον πληθωρισμό και θα προκαλούσαν μακροχρόνιο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία υπογράφουν 16 νομπελίστες οικονομολόγοι. 

«Ενώ κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικές απόψεις για μεμονωμένες οικονομικές πολιτικές, συμφωνούμε όλοι ότι η οικονομική ατζέντα του Τζο Μπάιντεν είναι κατά πολύ ανώτερη από αυτήν του Ντόναλντ Τραμπ» υποστηρίζουν οι 16 οικονομολόγοι στην επιστολή, την οποία έχει δει το Axios. 

«Πιστεύουμε ότι μια δεύτερη θητεία Τραμπ θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στη θέση της αμερικανικής οικονομίας στον κόσμο και θα είχε αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις στην εγχώρια οικονομία των ΗΠΑ» τονίζουν στην επιστολή. 

«Πολλοί Αμερικανοί ανησυχούν για τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει υποχωρήσει με αξιοσημείωτη ταχύτητα. Υπάρχει ορθώς η ανησυχία ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναζοπυρώσει τον πληθωρισμό αυτό με τους δημοσιονομικά ανεύθυνους προϋπολογισμούς του» προειδοποιούν. 

Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο Άνγκους Ντίτον και ο Ρόμπερτ Σίλερ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v