BofA: Το σενάριο που στέλνει τον χρυσό στις $3.000

«Ταύροι» για το πολύτιμο μέταλλο αναλυτές της Bank of America. Βλέπουν εκτίναξη του χρυσού τους επόμενους 12 με 18 μήνες. Ποια είναι η κρίσιμη προϋπόθεση.

BofA: Το σενάριο που στέλνει τον χρυσό στις $3.000

H τιμή του χρυσού μπορεί να αγγίξει τα 3.000 δολάρια ανά ουγκιά τους επόμενους 12 με 18 μήνες αν ενισχυθεί η ζήτηση μεταξύ των μεγάλων θεσμικών επενδυτών, σύμφωνα με αναλυτές της Bank of America. 

Μολονότι η ζήτηση δεν είναι τόσο υψηλή αυτή τη στιγμή για να δικαιολογεί μια τέτοια τιμή, το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να φτάσει αυτό το επίπεδο αν η Fed μείωνε τα επιτόκια, υποστηρίζουν σε σημείωμα που δημοσίευσαν τη Δευτέρα. 

Οι τοποθετήσεις σε χρυσό έχουν αυξηθεί 3% το πρώτο τρίμηνο του 2024 μεταξύ των θεσμικών επενδυτών, αύξηση που είναι αρκετή για να δικαιολογήσει μια τιμή γύρω στα 2.200 δολάρια ανά ουγκιά. 

Αν η ζήτηση αυξηθεί κατά περίπου 20%, τότε μια τιμή στα 2.500 δολάρια θα είναι δικαιολογημένη, τονίζουν οι αναλυτές της BofA. 

«Πιστεύουμε ότι ο χρυσός μπορεί να αγγίξει τα 3.000 δολάρια ανά ουγκιά τους επόμενους 12 με 18 μήνες, αν και οι ροές δεν δικαιολογούν αυτό το επίπεδο τη δεδομένη στιγμή» σημειώνουν. «Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να ενισχυθεί η μη εμπορική ζήτηση από τα τρέχοντα επίπεδα, το οποίο με τη σειρά του προϋποθέτει να μειώσει τα επιτόκια η Fed» προσθέτουν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v