Ξεκίνησαν να ψηφίζουν ηλεκτρονικά οι Γάλλοι εκτός Γαλλίας

Ήδη έστειλαν την ψήφο τους οι πρώτοι από το ενάμισι εκατομμύριο πολίτες που έχουν επιλέξει την ηλεκτρονική διαδικασία. Απόψε το ντιμπέιτ των τριών: του μακρονιστή Γκαμπριέλ Ατάλ, του λεπενιστή Ζορντάν Μπαρντελά και του αριστερού Μανουέλ Μπομπάρ.

Ξεκίνησαν να ψηφίζουν ηλεκτρονικά οι Γάλλοι εκτός Γαλλίας

Πέντε ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, η προεκλογική αντιπαράθεση κορυφώνεται, ενώ από σήμερα το μεσημέρι άρχισαν να ψηφίζουν μέσω Διαδικτύου οι πρώτοι από το ενάμισι εκατομμύριο Γάλλων που ζουν εκτός Γαλλίας και έχουν επιλέξει την ηλεκτρονική ψήφο.

Η σχετική πλατφόρμα του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών άνοιξε το μεσημέρι και θα παραμείνει ανοιχτή ως και την Πέμπτη, ενώ προβληματική ήταν η λειτουργία της τις πρώτες ώρες. Επίσης, όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 1,3 εκατομμύριο Γάλλοι έκαναν ήδη χρήση του δικαιώματός τους να εξουσιοδοτήσουν άλλον πολίτη να ψηφίσει αντ' αυτών.

Η πρώτη επίσημη τηλεοπτική προεκλογική αντιπαράθεση θα πραγματοποιηθεί απόψε Δευτέρα, όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ από την παράταξη Μακρόν, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνική Συσπείρωση Ζορντάν Μπαρντελά και από την πλευρά του Νέου Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς ο Μανουέλ Μπομπάρ.

Έντονες είναι, τέλος, οι αντιδράσεις από τον χώρο της αντιπολίτευσης κατά του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε ότι τα εκλογικά προγράμματα των ακραίων κομμάτων οδηγούν τη Γαλλία σε εμφύλιο πόλεμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v