Η Novo Nordisk μπαίνει στην αγορά της Κίνας

Οι κινεζικές αρχές άναψαν το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του δημοφιλούς φαρμάκου αδυνατίσματος του δανέζικου κολοσσού στην εγχώρια αγορά.

Η Novo Nordisk μπαίνει στην αγορά της Κίνας

Το δημοφιλές φάρμακο αδυνατίσματος Wegovy της Novo Nordisk εγκρίθηκε στην Κίνα, ανοίγοντας την πόρτα σε μια τεράστια αγορά στην οποία τα ποσοστά παχυσαρκίας έχουν υπερδιπλασιαστεί μεταξύ των ενηλίκων τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η δανέζικη φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Wegovy «εγκρίθηκε στην Κίνα για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση του σωματικού βάρους» υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός δεν ανέφερε πότε θα κυκλοφορήσει το προϊόν και αρνήθηκε να κοινοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση του Wegovy στην κινεζική αγορά ή τον όγκο των προμηθειών. 

Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της Novo Nordisk αυξήθηκε κατά 2,1% στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης. 

Η Novo Nordisk έχει πραγματοποιήσει τεράστιες επενδύσεις για να ενισχύσει την παραγωγική της ικανότητα και να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση τόσο για το Wegovy όσο και για το Ozempic, το οποίο είχε παραχθεί αρχικά για τη θεραπεία του διαβήτη.

Τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 4,1 δισ. δολάρια για την επέκταση των παραγωγικών της δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ στη Βόρεια Καρολίνα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v