Μπόουμαν (Fed): Να αυξήσουμε τα επιτόκια αν δεν πέσει ο πληθωρισμός

Κορυφαία αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ παραμένει πρόθυμη να αυξήσει και πάλι το κόστος δανεισμού εάν η πρόοδος στον πληθωρισμό καθυστερήσει ή ακόμη και αντιστραφεί.

Μπόουμαν (Fed): Να αυξήσουμε τα επιτόκια αν δεν πέσει ο πληθωρισμός

Κορυφαίος αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ περισσότερων αυξήσεων των επιτοκίων, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει στο σημερινό επίπεδο, λέγοντας ότι η μετανάστευση και τα επιθετικά δημοσιονομικά κίνητρα είναι πιθανό να διατηρήσουν ανοδικά τις τιμές στις ΗΠΑ περισσότερο από ό,τι σε άλλες πλούσιες οικονομίες.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Μισέλ Μπόουμαν, μία από τους κυβερνήτες της Fed και ψηφοφόρος στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή που καθορίζει τα επιτόκια, δήλωσε ότι παραμένει "πρόθυμη να αυξήσει" και πάλι το κόστος δανεισμού "εάν η πρόοδος στον πληθωρισμό καθυστερήσει ή ακόμη και αντιστραφεί".

Οι παρατηρήσεις της Μπόουμαν έγιναν σε ομιλία της στο Λονδίνο και αναδεικνύουν τη συζήτηση στο εσωτερικό της Fed για το αν η τράπεζα μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια φέτος ή και καθόλου πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v