Βρυξέλλες κατά Microsoft για το Teams

Η ΕΕ κατηγορεί τη Microsoft για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων με την «καταχρηστική» ομαδοποίηση των προϊόντων Teams και Office.

Βρυξέλλες κατά Microsoft για το Teams

Οι Βρυξέλλες κατηγορούν τη Microsoft για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, καθώς η εφαρμογή Teams συνδέεται με τη σουίτα Office, στην πρώτη τέτοια αντιμονοπωλιακή κατηγορία κατά του τεχνολογικού γίγαντα εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Η ΕΕ κατηγορεί τη Microsoft για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων με την «καταχρηστική» ομαδοποίηση των προϊόντων Teams και Office.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε τη Microsoft για την προκαταρκτική της άποψη ότι η Microsoft παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ, συνδέοντας το προϊόν επικοινωνίας και συνεργασίας Teams με τις δημοφιλείς εφαρμογές παραγωγικότητας που περιλαμβάνονται στις σουίτες για επιχειρήσεις Office 365 και Microsoft 365», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ.

Η ΕΕ παρέδωσε την Τρίτη στην πολυτιμότερη δημόσια εταιρεία του κόσμου ένα κατηγορητήριο που περιγράφει τις ανησυχίες ότι έδωσε στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Teams ένα «αδικαιολόγητο πλεονέκτημα», βλάπτοντας ανταγωνιστές όπως η Slack και η Zoom.

«Ανησυχούμε ότι η Microsoft μπορεί να δίνει στο δικό της προϊόν επικοινωνίας Teams αδικαιολόγητο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, συνδέοντάς το με τις δημοφιλείς σουίτες παραγωγικότητας για επιχειρήσεις», δήλωσε η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, εκτελεστική αντιπρόεδρος της ΕΕ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού. «Εάν επιβεβαιωθεί, η συμπεριφορά της Microsoft θα ήταν παράνομη σύμφωνα με τους κανόνες μας για τον ανταγωνισμό. Η Microsoft έχει τώρα την ευκαιρία να απαντήσει στις ανησυχίες μας».

Τον Απρίλιο, η Microsoft προέβη σε παραχωρήσεις με στόχο να προσπαθήσει να αποτρέψει τη λήψη ρυθμιστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της διεύρυνσης των σχεδίων για την αποσύνδεση του Teams από άλλο λογισμικό, όπως το Office, πέραν της Ευρώπης. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι δεν θεώρησαν ότι η κίνηση αυτή προχώρησε αρκετά μακριά ώστε να καταστεί δυνατός ο ανταγωνισμός στην αγορά.

Αντιδρώντας στις νέες κατηγορίες, ο Μπραντ Σμιθ, πρόεδρος της Microsoft, δήλωσε: «Έχοντας διαχωρίσει το Teams και έχοντας κάνει τα πρώτα βήματα διαλειτουργικότητας, εκτιμούμε την πρόσθετη σαφήνεια που παρέχεται σήμερα και θα εργαστούμε για να βρούμε λύσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε τις υπόλοιπες ανησυχίες της Επιτροπής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v