Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Non binary ο μαραθώνιος του Τόκιο

Ο μαραθώνιος, στον οποίο συμμετέχουν 38.000 δρομείς, θα δημιουργήσει αποδυτήρια και τουαλέτες χωρίς φύλο, ενώ οι λίστες συμμετεχόντων και τα αρχεία θα περιλαμβάνουν τον μη δυαδικό περιγραφικό όρο.

Non binary ο μαραθώνιος του Τόκιο

Ο μαραθώνιος του Τόκιο προσθέτει μια μη δυαδική κατηγορία για τους δρομείς από το 2025, καθιστώντας τον τον τελευταίο από τους έξι μεγάλους μαραθώνιους του κόσμου που θα το κάνει.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο μαραθώνιος με περίπου 38.000 δρομείς θα δημιουργήσει αποδυτήρια και τουαλέτες χωρίς φύλο, ενώ οι λίστες συμμετεχόντων και τα αρχεία θα περιλαμβάνουν τον μη δυαδικό περιγραφικό όρο (σσ η non binary κατηγορία αναφέρεται σε όσους δεν αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως άνδρα ή ως γυναίκα).

Το Ίδρυμα του Μαραθωνίου του Τόκιο ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε τη Δευτέρα στον ιστότοπό του ότι "στοχεύει να είναι ο πιο περιεκτικός αγώνας στον κόσμο, σεβόμενος την ποικιλομορφία και τις ταυτότητες των συμμετεχόντων".

Οι άλλοι μεγάλοι παγκόσμιοι μαραθώνιοι - Βερολίνο, Βοστώνη, Σικάγο, Λονδίνο και Νέα Υόρκη - έχουν προσθέσει την κατηγορία non binary τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v