Ξεκινούν συζητήσεις ΕΕ-Κίνας για τους δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου και ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ μίλησαν σε τηλεδιάσκεψη. Συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες, ανέφερε η δήλωση χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ξεκινούν συζητήσεις ΕΕ-Κίνας για τους δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για τα σχέδια του μπλοκ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από το ασιατικό έθνος.

Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Γουάνγκ Γουεντάο και ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις μίλησαν σε τηλεδιάσκεψη το Σάββατο, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εμπορίου στο Πεκίνο. Συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες, ανέφερε η δήλωση χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Η ΕΕ ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα σχέδια για επιβολή εισφορών έως και 48% στα ηλεκτρικά οχήματα που αποστέλλονται από την Κίνα, τροφοδοτώντας τις εμπορικές εντάσεις με το ασιατικό έθνος. Το μπλοκ έχει ξεκινήσει μια σειρά ερευνών για την Κίνα, επικαλούμενη αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, όπως τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις, ωθώντας το Πεκίνο να απαντήσει με μια κλιμακούμενη εκστρατεία απειλών που στοχεύουν ευρωπαϊκά αγαθά.

Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται καθώς ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα κατά την οποία επεσήμανε την προθυμία της Ευρώπης να συζητήσει για τους δασμούς, σημειώνει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v