Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα έως 4,4% στα futures Ιουλίου για τον καφέ Arabica

Το βασικό spread μεταξύ των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Ιουλίου και Σεπτεμβρίου εκτινάχθηκε, ενόψει ξηρασίας στις κύριες παραγωγούς χώρες Βραζιλία και Βιετνάμ.

Αλμα έως 4,4% στα futures Ιουλίου για τον καφέ Arabica

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καφέ Arabica εκτινάχθηκαν στο μέγιστο μετά τα τέλη Μαΐου στη Νέα Υόρκη, ενόψει της λήξης των futures Ιουλίου, μεταδίδει το Bloomberg, σ' ένα σπανίως υψηλό premium για προμήθειες εντός μηνός.

Η κίνηση πραγματοποιείται κατά την πρώτη ημέρα ειδοποίησης, όταν οι κάτοχοι συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης καλούνται να γνωστοποιήσουν αν θα προχωρήσουν στη φυσική παράδοση έναντι του συμβολαίου. Αυτό φαίνεται πως ωθεί ορισμένους επενδυτές να καλύψουν θέσεις πώλησης, παρόλο που το ποσό των συμβάσεων που εκκρεμούν γι' αυτή τη λήξη είναι χαμηλό.

Τα πιο ενεργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καφέ arabica ανέβηκαν έως και 4,4%. Ένα βασικό spread μεταξύ των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Ιουλίου και Σεπτεμβρίου εκτινάχθηκε.

Οι επενδυτές παρακολουθούν, επίσης, τον καιρό στην κορυφαία χώρα παραγωγής, τη Βραζιλία, δήλωσε ο Thiago Cazarini, πρόεδρος της Cazarini Trading Co. Αν και συνηθίζεται αυτή την εποχή του χρόνου, η ξηρότητα και οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να εγείρουν ανησυχίες για τις μελλοντικές προμήθειες και την αστάθεια καυσίμων.

Ο ζεστός και ξηρός καιρός στο Βιετνάμ έχει επίσης πυροδοτήσει ανησυχίες για την επόμενη συγκομιδή στον μεγαλύτερο εξαγωγέα κόκκων robusta στον κόσμο, την ποικιλία που χρησιμοποιείται στον στιγμιαίο καφέ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v