Σε υψηλό 16 ετών διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας

Παραμένουν στο 5,25%. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας δήλωσε ότι είναι "καλά νέα" το γεγονός ότι ο πληθωρισμός έχει επιστρέψει στο στόχο του 2%, αλλά ότι είναι πολύ νωρίς για να μειωθούν τα επιτόκια.

Σε υψηλό 16 ετών διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σήμερα Πέμπτη το κύριο επιτόκιό της αμετάβλητο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών, στο 5,25%, ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δήλωσαν ότι η απόφασή τους να μην μειώσουν τα επιτόκια είναι πλέον "καλά ισορροπημένη".

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE ψήφισε με ψήφους 7-2 για τη διατήρηση των επιτοκίων σταθερών, σε συμφωνία με τις προσδοκίες των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο υποδιοικητής Dave Ramsden και το εξωτερικό μέλος της MPC Swati Dhingra παρέμειναν οι μόνοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που υποστήριξαν τη μείωση στο 5%.

Ο Διοικητής της BoE Andrew Bailey δήλωσε ότι είναι "καλά νέα" το γεγονός ότι ο πληθωρισμός έχει επιστρέψει στο στόχο του 2%, αλλά ότι είναι πολύ νωρίς για να μειωθούν τα επιτόκια.

"Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει χαμηλός και γι' αυτό αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τα επιτόκια στο 5,25% προς το παρόν", δήλωσε.

Η δήλωση του διέφερε από εκείνη του περασμένου μήνα, όταν δήλωσε "αισιόδοξος" ότι τα δεδομένα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για μείωση των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v