Αλκης Δαυίδ: Αποζημίωση-ρεκόρ 900 εκατ. για την υπόθεση βιασμού εργαζόμενης

Βαρύς ο πέλεκυς των ενόργκων δικαστηρίου του Λος Αντζελες για τον Αλκη Δαυίδ, της οικογένειας που ελέγχει την Coca-Cola 3E. Εχει χάσει και άλλες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Αλκης Δαυίδ: Αποζημίωση-ρεκόρ 900 εκατ. για την υπόθεση βιασμού εργαζόμενης

Οι ένορκοι δικαστηρίου του Λος Άντζελες επιδίκασαν αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια γυναίκα για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης από κληρονόμο της Coca-Cola 3Ε, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της.

Η γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε ως Jane Doe (σ.σ. ψευδώνυμο) στη μήνυσή της κατά του Αλκιβιάδη «Άλκη» Δαυίδ, ισχυρίστηκε ότι παρενοχλήθηκε και βιάστηκε για μια περίοδο τριών ετών από το 2016 έως το 2019, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

«Είναι τόσο απαίσια τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης. Βίασε την πελάτη μου ενώ βρισκόταν σε δίκη σε άλλη υπόθεση», είπε ο δικηγόρος της, Γκάρι Ντόρντικ.

Ο δικηγόρος του Δαυίδ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο, γράφει η Los Angeles Times.

Η αποζημίωση, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία του Ντόρντικ είναι «μία από τις μεγαλύτερες για σεξουαλική επίθεση στην ιστορία», είναι απλώς η πιο πρόσφατη είδηση εναντίον του Αλκη Δαυίδ, γράφει η εφημερίδα. Έχει χάσει πολλές άλλες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που ασκήθηκαν εναντίον του και ο ίδιος και οι επιχειρήσεις του έχουν διαταχθεί να πληρώσουν περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια ως συνδυασμένη αποζημίωση.

Ο Δαυίδ είναι γνωστός για την εταιρεία του Hologram USA, η οποία δημιουργεί ολογράμματα νεκρών διασημοτήτων. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας του περιλαμβάνει επίσης πολλές υπηρεσίες streaming στο Διαδίκτυο.

Η γυναίκα που μήνυσε τον Δαυίδ είναι ένα μοντέλο στα 30 της που τον γνώριζε ως «μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και δισεκατομμυριούχο», όταν πήγε να δουλέψει μαζί του στη Hologram USA.

Από την αρχή της απασχόλησής της, η συμπεριφορά του Δαυίδ στο γραφείο ήταν ανησυχητική, ισχυρίστηκε η γυναίκα. Μια γυναίκα συνάδελφος είπε στη γυναίκα ότι ο Δαυίδ τη φίλησε με το ζόρι, ανέφερε η μήνυση. Και το 2016, η ενάγουσα ισχυρίστηκε ότι ο Δαυίδ προσπάθησε να τη φιλήσει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στο ιδιωτικό του νησί στην Ελλάδα, αλλά εκείνη αντέδρασε και εκείνος ζήτησε συγγνώμη.

Απολύθηκε αργότερα το ίδιο έτος και δεν μίλησε ξανά με τον Δαυίδ μέχρι το 2018, σύμφωνα με την καταγγελία. Στη συνέχεια, ο Δαυίδ τής πρόσφερε δουλειά ως πρεσβευτή φίρμας στην εταιρεία του κατασκευής κάνναβης Swiss-X.

Μετά την αποδοχή της δουλειάς, ο Δαυίδ κάλεσε τη γυναίκα πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου της ζήτησε να δοκιμάσει κάτι που είπε ότι ήταν ένα προϊόν CBD, σύμφωνα με τη μήνυση. Η γυναίκα άρχισε να αισθάνεται μεθυσμένη και αποπροσανατολισμένη και ο Δαυίδ στη συνέχεια αυνανίστηκε και την ανάγκασε να αγγίξει το πέος του, σύμφωνα με τη μήνυση.

Τον Απρίλιο του 2019, η γυναίκα είπε ότι ο Δαυίδ τη βίασε σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v