Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Το επιχειρηματικό λόμπι Medef κατά Λεπέν και αριστεράς

Επικίνδυνα για την οικονομία χαρακτήρισε τα προεκλογικά προγράμματα της Λεπέν και της νέας αριστερής συμμαχίας ο επικεφαλής της ένωσης γαλλικών επιχειρήσεων Medef.

Γαλλία: Το επιχειρηματικό λόμπι Medef κατά Λεπέν και αριστεράς

Ο επικεφαλής του γαλλικού επιχειρηματικού λόμπι Medef επέκρινε τα προεκλογικά προγράμματα τόσο της ακροδεξιάς όσο και της συμμαχίας αριστερών κομμάτων, λέγοντας ότι αποτελούν κίνδυνο για την οικονομία.

Το κόμμα Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν θα αποκόψει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε ο Πατρίκ Μαρτέν στην εφημερίδα Le Figaro. Άσκησε επίσης δριμεία κριτική στα σχέδια του κόμματος να ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τις συντάξεις και να μειώσει τον ΦΠΑ.

Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές του Νέου Λαϊκού Μετώπου, το οποίο περιλαμβάνει τους Σοσιαλιστές, τους Κομμουνιστές, τους Πράσινους και την ακροαριστερή Ανυπότακτη Γαλλία, θα οδηγούσαν σε επιπλέον δημόσιες δαπάνες 200 δισ. ευρώ ετησίως, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από φόρους ή από το έλλειμμα, πρόσθεσε ο Μαρτέν. 

«Το πρόγραμμα της Εθνικής Συσπείρωσης είναι επικίνδυνο για τη γαλλική οικονομία, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. αυτό του Νέου Λαϊκού Μετώπου είναι εξίσου επικίνδυνο, αν όχι περισσότερο», είπε ο Μαρtέν σύμφωνα με το Bloomberg. «Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι η διεθνής οικονομική κατάσταση λαμβάνεται τόσο λίγο υπόψη στα προγράμματα, σαν να ήταν η Γαλλία ένα μικρό νησί αποκομμένο από τον κόσμο» υπογράμμισε.

Ο Μαρτέν, ο οποίος δήλωσε ότι έμεινε άναυδος από την απόφαση του Μακρόν να προκηρύξει εκλογές, τόνισε ότι φοβάται μια κρίση χρέους. «Είδαμε πόσο έντονα αντέδρασαν οι αγορές μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου που ανακοίνωσε. Πιθανότατα θα αντιδράσουν ακόμα πιο έντονα αν εφαρμοστούν όλα αυτά τα μέτρα» προειδοποίησε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v