Ο Κιμ στηρίζει Πούτιν «άνευ όρων» στον πόλεμο κατά Ουκρανίας

Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν να βοηθούν ο ένας τον άλλον σε περίπτωση επίθεσης, αναζωπυρώνοντας μια συμφωνία που χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Κιμ στηρίζει Πούτιν «άνευ όρων» στον πόλεμο κατά Ουκρανίας

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύτηκε να υποστηρίξει «άνευ όρων» τη Ρωσία στην εισβολή της στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Πιονγιάνγκ, οι οποίες έδωσαν έμφαση στην εμβάθυνση των δεσμών εν μέσω των ανησυχιών των ΗΠΑ για τις προμήθειες όπλων στην πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι δύο ηγέτες υπέγραψαν συμφωνία σήμερα Τετάρτη να βοηθούν ο ένας τον άλλον σε περίπτωση επίθεσης, αναζωπυρώνοντας μια συμφωνία που χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, όταν η Σοβιετική Ένωση ήταν ο κύριος υποστηρικτής της Πιονγιάνγκ. Ο Κιμ δήλωσε ότι η συμφωνία αναβαθμίζει τις σχέσεις με τη Ρωσία σε συμμαχία.

«Θα ήθελα να τονίσω ότι η γέννηση αυτής της συνθήκης, της πιο ισχυρής συνθήκης στην ιστορία των σχέσεων Βόρειας Κορέας-Ρωσίας, κατέστη δυνατή χάρη στην εξαιρετική διορατικότητα και την τολμηρή αποφασιστικότητα του προέδρου Πούτιν», δήλωσε ο Κιμ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά τις συνομιλίες.

H συμφωνία υπεγράφη κατά την πρώτη επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στη Βόρεια Κορέα μετά από 24 χρόνια. Ο Κιμ δήλωσε ότι η Ρωσία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της στρατηγικής ισορροπίας στον κόσμο, ενώ ο Πούτιν δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο Κιμ θα τον επισκεφθεί στη Μόσχα.

«Σήμερα ετοιμάσαμε ένα νέο θεμελιώδες έγγραφο που θα αποτελέσει τη βάση των σχέσεών μας για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο Πούτιν στον Κιμ. «Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας στη ρωσική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής κατεύθυνσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v