Πτώση 0,2% στην κατασκευαστική παραγωγή ευρωζώνης

Η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στην Ουγγαρία κατά 15,6%, στη Ρουμανία κατά 13,2% και στην Πορτογαλία κατά 6,8%. Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στο Βέλγιο κατά 9,3%, στην Πολωνία κατά 6,0% και στη Σλοβενία κατά 5,3%.

Πτώση 0,2% στην κατασκευαστική παραγωγή ευρωζώνης

Η εποχικά προσαρμοσμένη κατασκευαστική παραγωγή στην ευρωζώνη σημείωσε μηνιαία μείωση 0,2% τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Eurostat.

Από την άλλη πλευρά, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,2%. Σε ετήσια βάση, ο τομέας σημείωσε πτώση 0,5% στην ευρωζώνη και 0,6% στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι κατασκευές κτιρίων παρέμειναν σταθερές στην ευρωζώνη και αυξήθηκαν κατά 1,1% στην ΕΕ. Ο τομέας των τεχνικών έργων παρέμεινε σταθερός στην τελευταία, αλλά μειώθηκε κατά 1,1% στην πρώτη. Οι εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 0,1% στην Ευρωζώνη και κατά 0,2% στην ΕΕ.

Η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος του τομέα σημειώθηκε στην Ουγγαρία κατά 15,6%, στη Ρουμανία κατά 13,2% και στην Πορτογαλία κατά 6,8%. Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στο Βέλγιο κατά 9,3%, στην Πολωνία κατά 6,0% και στη Σλοβενία κατά 5,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v