Αποκάλυψη: Ο ισραηλινός στρατός γνώριζε την επίθεση της Χαμάς 20 μέρες πριν!

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαρρέουν πληροφορίες ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Η ισραηλινή τηλεόραση αποκαλύπτει ότι η Μεραρχία της Γάζας έλαβε σχετικό έγγραφο στις 19 Σεπτεμβρίου 2023. Η επίσημη απάντηση.

Αποκάλυψη: Ο ισραηλινός στρατός γνώριζε την επίθεση της Χαμάς 20 μέρες πριν!

Έγγραφο που συντάχθηκε λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από τις 7 Οκτωβρίου στο τμήμα της Γάζας που ήλεγχε ο ισραηλινός στρατός προειδοποιούσε ότι η Χαμάς εκπαιδευόταν για μεγάλης κλίμακας εισβολή στο Ισραήλ που θα περιλάμβανε μαζική αιχμαλωσία ομήρων, αποκάλυψε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan του Ισραήλ.

Με τίτλο «Λεπτομερής εκπαίδευση για επιδρομές από άκρη σε άκρη», το έγγραφο κυκλοφόρησε στις 19 Σεπτεμβρίου και φέρεται να τέθηκε υπόψη ανώτερων αξιωματούχων πληροφοριών, αλλά προφανώς αγνοήθηκε. Το ρεπορτάζ δεν διευκρίνισε ποιος παρήγαγε το έγγραφο ούτε ποιος μπορεί να το είχε δει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το έγγραφο προχωρούσε σε εκτίμηση για 200-250 ομήρους, επικαλούμενο ανωνύμως πηγές ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της 7ης Οκτωβρίου, συνελήφθησαν πράγματι 251 όμηροι.

Το έγγραφο περιέγραφε επίσης σειρά ασκήσεων που πραγματοποιούσαν οι επίλεκτες δυνάμεις της παλαιστινιακής οργάνωσης, προσθέτοντας ότι οι κομάντος της Χαμάς εξασκούνταν στη διείσδυση σε φυλάκια των αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ, μέσω προσομοίωσης.

Οι τρομοκράτες εκπαιδεύτηκαν ώστε να διασφαλίσουν ότι οι όμηροι δεν είχαν τηλέφωνα πάνω τους, καθώς και πώς και πού να τους μεταφέρουν εάν το Ισραήλ εντόπιζε τα ίχνη τους.

Το έγγραφο τέθηκε υπόψη ανώτερων αξιωματούχων τουλάχιστον εντός της Μεραρχίας της Γάζας, είπαν οι ανώνυμοι αξιωματούχοι ασφαλείας. Η κυβέρνηση και οι ανώτατοι στρατιωτικοί ηγέτες υποστήριξαν ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί για επικείμενη προγραμματισμένη εισβολή.

Απαντώντας στο ρεπορτάζ, ο ισραηλινός στρατός (IDF) δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη του εγγράφου, αλλά πρόσθεσε ότι διερευνά τις αποτυχίες που «οδήγησαν στη σφαγή» και θα τις παρουσιάσει «με διαφάνεια στο κοινό».

Η αποκάλυψη ακολουθεί πολλές άλλες αντίστοιχες, σύμφωνα με τις οποίες ο στρατός έλαβε πληροφορίες που έδειχναν επικείμενη εισβολή και σφαγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v