Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Επανάσταση» στη Μαγιόρκα: Tourists go home

Διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού σε γνωστή παραλία του ισπανικού νησιού. «Aς καταλάβουμε τις παραλίες μας» το αίτημα. Φώναζαν «τουρίστες, να πάτε σπίτι σας».

«Επανάσταση» στη Μαγιόρκα: Tourists go home

Διαδηλωτές κατά του μαζικού τουρισμού «κατέλαβαν» δημοφιλή παραλία στη Μαγιόρκα και φέρεται να είπαν στους τουρίστες να «πάνε σπίτι» τους.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι διαδηλωτές κρατούν ένα μεγάλο κίτρινο πανό που γράφει: «Ocupem Les Nostres Platges» (Aς καταλάβουμε τις παραλίες μας). 

Περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις 16 Ιουνίου στην παραλία Caló des Moro για να διαμαρτυρηθούν κατά τoυ υπερβολικού συνωστισμού στις παραλίες του ισπανικού νησιού. 

Σύμφωνα με τη Majorca Daily Bulletin, η αστυνομία έφτασε στο σημείο αφότου οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν «tourists go home».

H αστυνομία φέρεται να ζήτησε να απομακρυνθούν από την παραλία τα πανό. 

H Mallorca Platja Tour, η ομάδα πολιτών που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία μοίρασαν φυλλάδια εξηγώντας στους τουρίστες τους λόγους για την κινητοποίησή τους.

«Η Caló des Moro είναι ένας δημοφιλής προορισμός τόσο για τους Ισπανούς όσο και για τους ξένους τουρίστες.  Δυστυχώς, η καθημερινή εισροή επισκεπτών κατά την καλοκαιρινή περίοδο έχει οδηγήσει σε μεγάλη υποβάθμιση της περιοχής. Η σημερινή μας δράση δεν στρέφεται κατά κανενός. Αντίθετα, ελπίζουμε να εκφράσουμε πόσο ευάλωτο είναι αυτό και άλλα μέρη στο νησί», τόνισαν στο φυλλάδιο. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v