Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι γαλλικές επιχειρήσεις φλερτάρουν με τη Λεπέν

Τρόμαξαν από τις πολιτικές της Αριστεράς. Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων ανησυχούν περισσότερο για τη ριζοσπαστική φορολογική ατζέντα της αριστερής συμμαχίας παρά για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της ακροδεξιάς.

Οι γαλλικές επιχειρήσεις φλερτάρουν με τη Λεπέν

Τα αφεντικά των επιχειρήσεων της Γαλλίας προσπαθούν να αναπτύξουν επαφές με την ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν, αφού απέφυγαν τη ριζοσπαστική ατζέντα φόρων και δαπανών της αντίπαλης αριστερής συμμαχίας στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη και τραπεζίτες δήλωσαν στους Financial Times ότι η αριστερά -η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι το ισχυρότερο μπλοκ που ανταγωνίζεται τη Λεπέν- θα ήταν ακόμη χειρότερη για τις επιχειρήσεις από τις μη χρηματοδοτούμενες φορολογικές περικοπές και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του Εθνικού Συναγερμού (Rassemblement National, RN).

«Οι οικονομικές πολιτικές του RN είναι περισσότερο μια λευκή πλάκα που οι επιχειρήσεις πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν να οδηγηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ένας από τους επικεφαλής επιχείρησης εισηγμένης στον CAC 40 για το κόμμα της Λεπέν, το οποίο προηγείται άλλων σχηματισμών στην πορεία προς την ψηφοφορία δύο γύρων στις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου. «Η αριστερά δεν είναι πιθανό να αμβλύνει τη σκληρή αντικαπιταλιστική ατζέντα της».

Ένας άλλος μεγάλος επιχειρηματίας και επενδυτής στη Γαλλία πρόσθεσε: «Αν μου λέγατε πριν από δύο εβδομάδες ότι ο επιχειρηματικός κόσμος θα υποστήριζε το RN, δεν θα το πίστευα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v